Yeşil: Bu Duruma Karşıyız

Yeşil: Bu Duruma Karşıyız

Yeşil: Bu Duruma Karşıyız
15 Kasım 2021 - 13:54

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube binasının 'Millet Kıraathanesi'ne dönüştürülmesi projesini değerlendirdi.

Maden Mühendisleri Odası Şube binasının bir  geçmişi olduğunu ve yıkılması ya da el değiştirmesinin yanlış olacağını söyleyen Yeşil, bu duruma karşı olduklarını söyledi.

Yıkılmaması ve el değiştirilmemesi için mücadele vereceklerini söyleyen Yeşil: "Son dönemlerde gündeme gelen Maden Mühendislerinin yerinin boşaltılması ve oraya başka bir şey yapılması kamuoyunu meşgul ediyor. Benim özel fikrimi sorarsanız oranın yıkılmaması ya da el değiştirmemesi konusunda fikrimi söyleyebilirim. Çünkü orası çok tarihi ve kültürel geçmişimize sahip bir bina, bir özelliği var. Maden işçilerini ve Maden mühendislerinin sürekli uğrak yeri olan, kaynaşmaların, konuşmaların ve muhabbetlerin bir yer.

Bir kaç yanlış olay olmuş olabilir. Bunun toplama mal edilmesi yanlış. Kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Bu gibi değerlerin yıkılmaması hususunda kamuoyunda bir algı var. Kesinlikle yıkılmaması gerekiyor. El de değiştirmemesi gerekiyor. Bizim geçmişimiz var, 114 yıldır kullanılıyor. Oranın aynı şekilde devam etmesi gerekiyor.

Yıkılması ve el değiştirmesi halinde bizlerde mücadele edeceğiz. Maden mühendisleri ile aynı kurumda çalışan mücadele eden insanlarız. Özelliklerimiz birbirimize yakın ve bizlerde yıkılmaması konusunda destek veririz."dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum