İsmet Akyol'un Göreve İadesi İstendi

İsmet Akyol'un Göreve İadesi İstendi

İsmet Akyol'un Göreve İadesi İstendi
07 Şubat 2022 - 15:49

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, 5 yıl önce ihraç edilen ve henüz göreve iade edilmeyen Eğitim Sen üyesi İsmet Akyol ile haklarında yargı kararı bulunmayan kamu emekçilerinin göreve iade edilmesini istedi. 
 

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyken 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol,  henüz göreve iade edilmedi. Gazeteci Deniz Zeyrek de 4 Şubat akşamı FOX Tv’de yayınlanan ‘Orta Sayfa’ programında Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışılırken İsmet Akyol’un ihraç edilmesini gündeme getirmişti.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisiyken Akyol ile birlikte aynı KHK ile ihraç edilen Gökhan Taner Günsan ise geçtiğimiz ocak ayında OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edildi.
 

İhracın 5. yılı nedeniyle Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İhraç edilenlerin başvurularını inceleyen ve görev süresi bir yıl daha uzatılan OHAL Komisyonu, 31 Aralık 2021 tarihinde yaptığı açıklamada 5250'si ihraç edilenlere ait olmak üzere toplam 6 bin 80 başvurunun incelemesinin devam ettiğini duyurmuştur. Sonuçlanmayan 5250 başvurunun 1559'u KESK'e bağlı sendikalara üye kamu emekçilerine aittir. 574 dosya ise Eğitim Sen üyelerine aittir. 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen üyemiz İsmet Akyol’un da başvurusu karara bağlanmamıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından açığa alınan ve sonraki süreçte göreve başlatılan Eğitim Sen üyeleriyle ilgili olarak Eğitim Sen yöneticisi olarak açıklama yapan İsmet Akyol, 27 Temmuz 2016 tarihinde Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünce savcılığa ihbar edilmiştir. İhbarın ardından takipsizlik kararı ile sonuçlanan savcılık kararı ve soruşturma süreci boyunca Çaycuma ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tutanakları, MASAK raporu ve başka kurumlarla yapılan yazışmalar ile İsmet Akyol’un herhangi bir terör örgütü ile bağı, irtibatı, iltisakı olmadığını belirten bir takım belge ve yazıları içeren ayrıntılı dosya geçtiğimiz yıl sendikamız tarafından Çaycuma ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulmuştur.

Takipsizlik ve beraat kararlarına rağmen 375 sayılı KHK’nin 35. maddesi kapsamında MEB bünyesinde ve diğer kurumlarda ihraçlar devam etmektedir. Hiçbir kişi ya da makam kendisini yargının yerine koyarak karar verme yetkisine sahip değildir. Eğitim Sen üyeleri hakkında, ihraçlara neden olan suçlamalarla ilgili herhangi bir soruşturma ve yargı kararı olmadığı ortaya çıkmasına rağmen gerekli adımlar ısrarla atılmamaktadır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyemiz İsmet Akyol ve haklarında memuriyeti engelleyen kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı bulunmayan tüm kamu emekçileri bütün haklarıyla birlikte bir an önce göreve iade edilmelidir.
 

 “GÖKHAN TANER GÜNSAN'IN ATAMASI, DİLEKÇESİ DOĞRULTUSUNDA ÇAYCUMA NEBİOĞLU ORTAOKULUNA YAPILMALIDIR”

Diğer taraftan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcimiz iken ihraç edilen ve geçtiğimiz ocak ayında OHAL Komisyonu kararıyla göreve iade edilen Gökhan Taner Günsan, ihraç edilmeden önce görev yaptığı Çaycuma Nebioğlu Ortaokulunda ihtiyaç varken ve mevzuat açısından bu okula atamasının yapılmasına hiçbir engel yokken Alaplı'nın uzak bir köyüne (Çaycuma'ya 120 km uzaklıkta) ataması yapılmıştır. Gökhan Taner Günsan'ın Çaycuma’da kurulu bir düzeni vardır. Hukuksuz bir şekilde gerçekleştirilen ihraç nedeniyle 5 yıl süren bir mağduriyetin ardından yeni bir mağduriyet yaratılmıştır.

Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Başarılı öğretmenliğinin yanı sıra Çaycuma'nın sosyal ve kültürel yaşamına katkıları ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi olarak yürüttüğü sendikal faaliyetleriyle her kesimin takdirini toplayan Gökhan Taner Günsan'ın göreve dönmesi başta öğrencileri ve velileri olmak üzere Nebioğlu beldesinde ve Çaycuma'da büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Yanlıştan bir an önce dönülmeli ve Gökhan Taner Günsan'ın ataması, dilekçesi doğrultusunda Çaycuma Nebioğlu Ortaokuluna yapılmalıdır.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum