"Atıyoruz sulu sulu, çekiyoruz kuru kuru''

"Atıyoruz sulu sulu, çekiyoruz kuru kuru''

"Atıyoruz sulu sulu, çekiyoruz kuru kuru''
14 Ocak 2020 - 00:00
Geçen sezon palamuttan umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül'de vira bismillah diyerek denize açıldı. Yeni sezona iyi başlayan balıkçılar, zamanla palamuttan umudunu kesti... Bu sefer gözler, 'halk balığı' olarak bilinen hamsiye çevrildi. Zonguldaklı balıkçıların ağlarına geçtiğimiz haftalarda tonlarca hamsi takılmıştı ancak; hava sıcaklıkları düşmeyince ümit hamsiden yana da kesildi. Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan,Zonguldak'ta kıyı balıkçılığında mezgit döneminin başladığını ifade etti. 

 

"UMUDUMUZU KAYBETTİK" 

 

Kayhan; "Şu anda kıyı balıkçılığı açısından balıkçılık dönemi çok güzel geçiyor. Arkadaşlarımız akşamları çinekop, gündüzleri de mezgit balığı yakalıyorlar. Halkımızın en çok sevdiği balıklar...Hamsiden umudumuzu kaybettik. Daha evvel halkın balığı hamsiydi ancak; şu an mezgit. Arkadaşlarımız her gün 100-150 kilo balık alıyor. Hamsi bu sene hava şartları değiştiği için çok ufak kaldı.İklim değişiklikleri denizdeki sirkülasyonu da çok değiştirdi." şeklinde konuştu.

 

“SULU SULU, ÇEKİYORUZ KURU KURU DÖNÜYORUZ” 

 

Balıkçı Yunus Taşden de kıyı balıkçılığının yapıldığını belirterek ağlara zaman zaman barbunun da takıldığını ifade etti. Taşden; "Artık yavaş yavaş kıyı balıkçılığı başlıyor. Mezgit takılıyor ağlara, bazen barbun çıkıyor. Yavaş yavaş sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Hamsiyi zamanından beri çarpık çarpık tuta tuta kırdılar. Şükür bir şekilde çorbamız dönüyor.Devam ediyoruz, atıyoruz sulu sulu, çekiyoruz kuru kuru... ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum