Madenciler Eylemde

Madenciler Eylemde

Madenciler Eylemde
24 Ağustos 2021 - 17:57
Maden Nezaretçileri Derneği madenci anıtında toplanarak karşılaştıkları sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Ufuk Çevikel Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) maden nezaretçilerinin sorunlarıyla ilgili konuştu.

Maden ocaklarında nezaretçilerin madencilerin sadece iş yerindeki değil ailevi sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirtirken yaşanan kazalardan sonra faturanın maden nezaretçisine rücu davalarıyla kesildiğini söyleyen Çevikel “bütün bu sorumlulukları yerine getirebilmek için 7,5 saat çalışmayı gerektirirken bu sürenin çok üstünde mesai yapmasına rağmen bunları kurumu ve ülkesi için sorun yapmayan nezaretçilerin son yıllarda kurumda çalışırken iş kazası geçiren işçilere kurum tarafından mahkemelerin verdiği kararlar neticesinde ödenen tazminatlarının bir kısmı yine TTK tarafından açılan mahkemelerce yukarıda saydığımız tüm sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren biz maden nezaretçilerinden tahsil etmeye çalışması büyük bir mağduriyet ortaya çıkarmıştır” dedi.
Madenci Anıtı’nda toplanan maden nezaretçileri 29. Dönem toplu sözleşmesinde bu sorunun çözülmesi için Genel Maden-İş Sendikası’na çağrıda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum