"Çok Sayıda Asılsız İhbar Gelmektedir"

"Çok Sayıda Asılsız İhbar Gelmektedir"

"Çok Sayıda Asılsız İhbar Gelmektedir"
18 Kasım 2021 - 13:27
 Acil Çağrı Merkezinde acil yardım hizmeti sunan kurumların numaralarının 112 numarası altında toplanmıştır. Bu numaralar Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, Sahil Güvenlik, Orman ve Afad kurumlarına ait telefon numaralarıdır.
Vatandaşlarımız bizleri acil olan asayiş olayları, acil sağlık, yangın, kaza, kurtarma gibi durumlarda aramaktadır. Ancak bunların dışında asılsız ve gereksiz aramalar da olmaktadır.

Bu aramalar acil yardım hizmeti isteyen vatandaşımızın hizmet almasını olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızdan ricamız acil olmayan aramalarla 112 Acil Çağrı merkezimizi meşgul etmemeleridir. 

Acil olmayan gereksiz aramalar ise elektrik arıza, telefon arıza, telefonun çalışıyor mu diye kontrol edilmesi,  zabıta hizmetleri, ev ve işyerlerindeki özel alarm sistemlerinin 112 ye yönlendirilmesi, küçük çocuklara velilerce verilen telefonlarla çağrı merkezimizi gereksiz aramalar şeklinde olmaktadır. 

Vatandaşlarımızdan çağrı merkezimizi aradığında mümkün olduğunca sakin, soğukkanlı olmaları, yaşanan olayı kısa bir şekilde anlatmaları ve adresi tam vermeleri halinde yardım hizmeti hızlı bir şekilde verilebilmektedir.
Acil yardım hizmetleri dışında karantinada olanların vefa talepleri ve Salgın Denetim ile ilgili çağrılar da alınmaktadır.

Acil olmayan asılsız ihbar ve gereksiz aramalar için idari para cezası uygulanmaktadır. Konunun içeriğine göre savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktadır. İdari yaptırım uygulamadan önce vatandaşlarımız şifahi olarak ve mesajla uyarılmaktadır.

İlimizde 112’nin tanıtımı ve bilinirliği için okul öğrencilerine zoom üzerinden tanıtım ve eğitim verilmektedir. 

Yeni Nesil Çağrı Merkezimizin vatandaşlarımıza sunduğu diğer başlıca hizmetler Engelliler uygulaması, SMS mesaj hizmeti, E-Çağrı araç yardım hizmeti, 4 dilde yabancı dil hizmetidir."


YORUMLAR

  • 0 Yorum