Sel Felaketinde Zarar Görecekler

Sel Felaketinde Zarar Görecekler

Sel Felaketinde Zarar Görecekler
23 Ağustos 2021 - 13:40
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, sel felaketine karşı dere ıslah projesinin programa alınmamasına isyan etti ve TTK, ÇATES, Eren Enerji veTCDD'nin sel felaketinde zarar görebileceği uyarısında bulundu. Ülkemizde son günlerde meydana gelen sel felaketlerinin ardından Devlet Su İşleri tarafından Karadeniz bölgesi'nde sel riski bulunan bölgeler raporla birlikte açıklanmıştı.

Açıklanan bu rapor kapsamında ise Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde'ki cumayanı deresi de bulunuyor. Devlet Su İşleri raporunda çatalağzında'ki derenin sel riski ile karşı karşıya olduğunu ve bölgenin sular altında kalarak zarar görme ihtimali yüksek olduğu ifade ediliyor. Bilindiği gibi çatalağzında her sene yoğun yağışlarda irili ufaklı sel taşkınları oluyor ve evler sular altında kalıyordu.

Çatalağzı belediye başkanı Adnan Akgün Devlet Su İşleri'nin açıkladığı raporu değerlendirdi. 7 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütmekte olduğunu ancak 7 yıldır yaptığı tüm çabalara karşın Cumhuriyet Halk Partili bir belediye oldukları gerekçesiyle dere ıslah projesinin bir türlü hayata geçirilme dininden dert yanan Çatalağzı belediye başkanı Adnan Akgün, "ne yani illa ki birinin ölmesi mi bekleniyor. Hizmetli adaletsizlik söz konusu.Devlet Su işleri'nin raporu doğrultusunda dere ıslah projesinin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz"şeklinde çağrı'da bulundu. Adnan Akgün yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

RAPOR BİLİMSEL BİR GERÇEĞİ YANSITIYOR..

"Rapor bilimsel bir gerçeği yansıtıyor. DSİ derelerden sorumlu Kastamonu DSİ bölge müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde dere ıslah projesinin programı alınmasını talep etmiştik malesef programa alınmadı. Cumayanı'nda ki mağarada göletin taşması sonucu Cumayanı mahallemizde, Doğancılar ve Kuzyaka mahallemizde her sene düzenli olarak sel sorunu yaşamaktayız.

böyle acil bir durum var iken bile bunu müteakip defalar gündeme getirmemize, gerekli yerlere yazışmalar yapmamıza rağmen hiçbir zaman sonuç alamadık. Soruna yetkililer duyarsız kalıyorlar Yani sonuçta şuraya geliyoruz, illa yani bu işe çözüm bulabilmek için birkaç kişinin ölmesi mi lazım, birkaç kişinin suda boğulması mı lazım. Ne güzel bilimsel çalışma da yapılmış  sorun ortada İken maalesef şu ana kadar dere ıslah projesi aktif hale  programa alınmadı. Şiddetli bir yağmur yağdığı zaman burada o tip zararları biz çekeceğiz.

TTK, ÇATES, EREN ENERJİ, TCDD'DE SENDEN BÜYÜK ZARAR GÖRÜR..

Bu derenin kenarlarında hem de büyük sanayi kurumları var. TTK Bu derenin kenarında konumlanmış durumda, Devlet demiryolları derenin kenarında konumlanmış durumda, Eren enerji ve Çates'de bu derenin kenarında konumlanmış durumda. yani bu kadar sanayi tesislerinin ihtiva ettiği bir ortamda' bir vadide yetkililerin konuya duyarsız kalmalarını çözemiyorum. Neden bu kadar tehlike arz etmesine ve rapor hazırlanmasına rağmen bu kadar duyarsız kalınıyor. Muhalefet partisi CHP'li bir belediye olduğumuz için hem Çatalağzı  halkı ve hemde buradaki tesisler cezalandırıyor. Çifte standart uygulanıyor ve proje programa alınmıyor.

  SEL FELAKETİ YAŞANMADAN DERİ ISLAH PROJESİ ARTIK YAPILMALIDIR

Ben dün derelerde ve Cumayanı mağarasında inceleme yaptım. Sorun var ama soruna yetkililer duyarsız kalıyorlar maalesef. Samimiyet istiyoruz. Burada insanlar yaşıyor, burada halk yaşıyor, derenin kenarında evler var, yerleşim var.  Kısaca biz artık gerekenin yapılmasını istiyoruz"


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum