Nihat Aygün Fatih Akça'nın Adaylıktan Çekilmesini Değerlendirdi

Nihat Aygün Fatih Akça'nın Adaylıktan Çekilmesini Değerlendirdi

Nihat Aygün Fatih Akça'nın Adaylıktan Çekilmesini Değerlendirdi
31 Ocak 2022 - 17:05
Türk Kızılay’ı Zonguldak eski Şube Başkanı Nihat Aygün, "Mart ayında derneğin kongresi yapılacak, buraya aday olacak arkadaşların vefakar ve cefakar olması gerekiyor" dedi O koltukta oturanların gecesi, gündüzü olmayacağını belirten Nihat Aygün. Fatih Akça'nın adaylıktan çekilmesini değerlendirdi.

Kızılay Şube Başkanını Genel Başkan Kınık'ın belirleyeceğini ifade eden Nihat Aygün şunları söyledi: "Kızılayla ilgili haberler çıkıyor ve ben de bunları takip ediyorum. Türk Kızılay’ına 13 yılımı verdim ve bu derneği çok seviyorum. Türk Kızılay’ının hem üyesiyim hem de gönüllüsüyüm.Türk Kızılay’ının kamuoyunda bu şekilde konuşulması ve bu şekilde haberlerin çıkması derneği yıpratıyor.Bu haberlerden ve konuşmalardan dolayı ben de çok rahatsızım. 

Türk Kızılay’ı bir markadır ve siyaset üstü bir kurumdur. Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi ben göreve başladığımda yerlerdeydi. Bugün ise Zonguldak şubenin her şey var.  Türk Kızılay Şube Başkanlığında Fatih Akça, ismi geçmişti ben de buna sevinmiştim.Fatih Akça, tanıdığımız bir isimdi, kendisini çok severim. Görevi neden iade ettiğini Genel Başkanımız Kerem Kınık bilir. Fatih Akça ile bir telefon görüşmesi yaptım ve hayırlı olsun dedim. Kızılay’da 13 yıl görev yapmış biri olarak istersen sana abilik yaparım dedim. Fatih Akça, görevi kabul etmediğini, iade ettiğini basından öğrendim. Akça’nın yönetimine müdahale edildiği yönünde söylemler var, hayır hiçbir siyasinin bu yönetime müdahale etmedi.

Üç milletvekilimiz, il başkanımız ve belediye başkanımız hiçbir şekilde müdahale ettiğini düşünmüyorumYönetimde geçen isimleri biliyorum çünkü, birkaç tanesi zaten Fatih’in arkadaşı. Dört kişi yazıldı ve bunlarada hiç kimse karışmadı. Bu yönetime benim de karıştığımı söylediler. Basın da benimle ve Aydın Ergenç’le ilgili haberler çıkıyor. Aydın Ergenç oradan işlerinin yoğunluğu yüzünden istifa etti. Kendisi benden sonraki dönemde başarıları işlere imza atmıştır.Ama bizler peygamber değiliz ne ben ne Aydın Ergenç ne de Fatih Akça hepimizin hataları ve eksiklikleri olabilir. Belki Fatih Bey’in de eksiklikleri vardı. İnsan dört dörtlük olamaz. Siyasilerin olanlardan haberi yok, milleti birbirine düşürmenin anlamı yok. Kızılay başkanını seçerken ve Zonguldakdaki diğer işlerde ortak akılla hareket etmeliyiz. Türk Kızılay’ında kim atanacaksa bunu genel başkan Kınık bilir.Ben Fatih Akça’ya söyledim kamuoyu beni ve Aydın Ergenç’i yakından takip etti, Cumartesi ve Pazar iznimiz yoktu ve gecemizi gündüzümüze katıyorduk.

Biz bu işe müsaittik, örneğin gece ikide ihbar geliyordu Çaycumayı operasyona gidiyorduk.  Sürekli olarak derneğin başında durması gerekiyor. Fatih doktorumuz başarılı olma imkanı yoktu. Kendisi Yeşilay başkanıydı niye istifa etti? Genel merkez bu kriterlere bakıyor. Yeşilay derneği’nde kendisine referans olundu, kendisi göreve başladı ve sonra istifa etti. Neden sağlık bakanlığı aile hekimliğinden istifa etti ve bunlar doktor için birer soru işaretiydi. Ben bir bahane aradığını düşünüyorum çünkü yönetimini kendisi yapmıştı. Türk Kızılay’ında 15 Temmuz’dan sonra bütün başkan ve üyeleri GBT yapıldı. Fatih Akça’yın yönetiminden biri belki sakıncalı göründü.

Genel merkez belki o sakıncalı kişi yönetiminden çıkar demiştir.Milletvekillerim ne Hamdi, ne Polat ne de Ahmet bey müdahale etmemiştir. Birbirleriyle kavga ettirmek için basında ne gerekiyorsa yapılıyor. Mart ayında zaten derneğin kongresi yapılacak, buraya aday olacak arkadaşların vefaker ve cefakar olması gerekiyor.O koltukta oturanların gecesi gündüzü Cumartesi, Pazar’ı bayramı ve Seyrani olmaz.Gece operasyona gidecek kişiler buraya talip olsun. Fatih Akça başarılı olamayacağı için, devlete hizmet edemeyeceği için geri çekildi. Kendisi iş adam oldu,  büyük işleri var. Sürekli hastası oluyor. Türk Kızılay’ı koltuğunda Fatih akça 5 dakika oturamaz.Gece kalkıp operasyona gidemez” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum