Türkmen Sevdalıları Suriye'de

Türkmen Sevdalıları Suriye’de

Türkmen Sevdalıları Suriye'de
01 Nisan 2021 - 14:49
Kilis Valisi Recep Soytürk, “Sorunların çözümüne yardımcı oluruz”

 

Türkiye’nin Kilis sınırında Suriye’de yaşayan Türkmenlere kendi imkanları ve bulundukları görevler gereği yıllardır yardım yapan Ziraat Yüksek Mühendisi, Adalet Gazetesi kurucusu Muhammet Akgün ile Türk Kızılay’ı Gayrimenkullerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı ve Zonguldak eski Şube Başkanı Kanal 67 ve Kilimli haber gazetelerini imtiyaz sahibi Nihat Aygün, Türkmen dağında yaşayan Türkleri ziyaret ediyor.

 

Muhammet Akgün ve Nihat Aygün Suriye’de ki Türkmen dağına gitmeden önce Kilis Valisi Recep Soytürk’e nezaket ziyaretinde bulundular. Türkmen dağında yaşayan Türklerin eğitimden, sağlık ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki çaba ve gayretlerini dile getiren Akgün ve Aygün’e Vali Recep Soytürk, başarılar dileyerek doğa bilecek sorunlar karşısında kendisine bilgi verilmesini istedi.

 

Akgün ve Aygün, Türkmen dağında yaşayan Türklerin sorunlarının çözümü için hayır kurum ve kuruluşlarının yardım konusunda elinden geleni yapması gerektiğine vurgu yaptılar. Türkiye’nin Suriyeli vatandaşlara Türkiye’de ki destek ve yardımlarına dikkat çeken Akgün ve Aygün, Ülkemiz insanının kendi soyu olan Türkmenlere de desteğini esirgememesi gerektiğini söylediler.

 




YORUMLAR

  • 0 Yorum