Tiyatrolar Maddi Manevi Çöküşte

Tiyatrolar Maddi Manevi Çöküşte

Tiyatrolar Maddi Manevi Çöküşte
14 Ocak 2020 - 00:00
Tiyatro Hanedan Genel Sanat Yönetmeni Ferdi Kazancıoğlu, "Pandemiden beri perdelerimiz kapalı. Bu durum bizi fazlasıyla üzüyor. Maddi ve manevi olarak tiyatrolar çöküşteyiz" dedi.

 

Pandemi den dolayı tiyatrolar olarak zor durumda olduklarını belirten Kazancıoğlu;

"Devletimizden amatör tiyatrolara yardımcı olunmasını, paket açıklanmasını bekliyor ve talep ediyoruz. Türkiye'de yüzlerce binlerce tiyatrocu var ve artık devletin tiyatroların yaşatılması adına bir şeyler yapması lazım." şeklinde konuştu.

 

Tüm bu yaşanan zorluklara karşı yeni oyun hazırlıklarına da devam ettiklerini ifade eden Tiyatro Hanedan Genel Sanat Yönetmeni Ferdi Kazancıoğlu, şunları ifade etti:   

 

AMATÖR TİYATROLAR İÇİN YENİ BİR PAKET AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

 

"Pandemiden beri perdelerimiz kapalı. Bu durum bizi fazlasıyla üzüyor. Maddi ve manevi olarak tiyatrolar çöküşteyiz. Devletimiz belli destekler vermeye çalışıyor ama tabii ki de yeterli olmuyor. Şimdi önümüzdeki Ocak ayında bildiğim kadarıyla kültür Bakanlığı bir paket açıklamayı planlıyor  inşallah bunun içinde amatör tiyatrolar da vardır. 

Yeni oyun hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda sosyal mesafe ev kurallara uyarak oyunlar sergilemeye başlayacağız yaklaşık olarak bir bir buçuk ay sonra. Hem nabız ölçeceğiz insanların talebi nasıl olacak diye komedi oyunları hazırlıyoruz. Pandemiden dolayı tiyatrolar olarak zor durumdayız ama bugünlerde geçecek. Sahnelere döneceğiz bir şekilde ama  devletimizden amatör tiyatrolara yardımcı olunmasını, paket açıklanmasını bekliyoruz ve talep ediyoruz. 

Rahatsız olduğum bir konu daha var.Tiyatroculara sanatçılara ağır sözler sarf ediliyor. Bu tür söylenenlerden, sanatçıları  aşağılanmasından, kötülük yapan insanlar sanatı kullanıyorlar, tiyatroyu kullanıyorlar. Tiyatro bir sanat dalıdır ve sanat hiçbir zaman kötülüğe alet olmamıştır. Sanatı kötü kullananlar daima kötü insanlar kullanmıştır, yoksa sanat her zaman saf ve temizdir ve bundan da rahatsız olduğumuzu iletmek istiyoruz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum