Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclis Toplantısı Yapıldı
01 Mart 2021 - 16:10
Zonguldak Belediye Meclisi'nin Mart ayı birinci birleşimi, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste yoklama ve açılışın ardından gündemdeki maddeler görüşüldü.

 

Önergeler için Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili Atınç Kayınova söz alarak konuşma yaptı. Kayınova ayrıca vefat eden bir önceki meclis üyesi Cevat Bulut'a taziye dileklerini sundu.

 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, Her zaman yanında olduklarını ve ayrıca vefat eden Cevat Bulut içinde taziye dileklerini fındıklarını ifade etti.

 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, 26 şubatta TOKİ tarafından ihalesininin yapılması gerektiğini ancak projede ufak tefek değişikler olması sebebiyle projenin çok kısa bir sürede ihale edileceğini söyledi.

 

TOKİ tarafından 26 Şubat'ta yapılması gereken lavuar alanı proje ihalesinin içinde bazı düzenlemeler yapılması sebebiyle yapılmadığını ancak kısa bir süre sonra tekrar yapılacağını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan şunları söyledi: "Lavuar alanı projesi kısa bir süreliğine rötar yaptı Ama bu çok kısa sürede bir gecikme olacak inşallah en son TOKİ yetkileriyle yaptığımız görüşmede projede ufak tefek tadilatlar revizyonlar gerektiğini buranın özellikli ve hassas bir nokta olduğunu hepimiz biliyoruz bununla ilgili zaten muhalefet partisinden yorumlar gelmiş bizde Tabii bunları duyunca mutlu olduk.

 

Biz hepimiz vatandaşlarımız sabırsızlıkla bir an önce orada ihalenin yapılıp bir an önce hizmete geçmesi için vatandaşlarımızın da talebi olduğunu biliyoruz Cumhuriyet Halk Partisi grubundan da bu tip bir tepkinin gelmesi aksine bizi mutlu etti.

 

Demek ki onlar da burayı artık çok istiyorlar Zonguldak'ın için bu Zonguldak adına çok sevindirici mutlu edici bir haber İnşallah dediğim gibi çok kısa bir süre sonra ihale gerçekleştirilecek kimsenin kuşkusu olmasın" Uzun Mehmet Cami'nin yanında bulunan Manolya parkta düzenleme yapıldığını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, " Fesih süredir bittikten sonra bir Zonguldak Belediyesi olarak oranın işletmeciliğine bakımını temizliğini vatandaşımıza hizmet noktasında bu işi her bağlı olarak Zonguldak Belediyesi olarak talip olduğumuzu tekrar buradan sizlere tekrar ediyorum.

 

İnşallah o günler geldiği zaman Sayın valimizle görüşürüz oranın yakışanı Zonguldak Belediyesidir. Parkın korunması temizliği ile güvenliği ile vatandaşlarımızın en iyi şekilde hizmet alması için gerekeni yapacak olan kurum Zonguldak'ta Zonguldak Belediyesi'nindlr."dedi.

 

Başkan Selim Alan, Merkez çarşısı depreme dayanıklılık testini belediye olarak kendilerinin gerçekleştireceklerini, Zonguldak'ın göz bebeği olan Merkez çarşısını yenilemek istediklerini ve esnafı mağdur etmeyeceklerini ifade etti. Mecliste:

 

-Belediye Meclis Kararı ile kurulan İncivez Taksi Durağı ile alakalı; katılımın ve katılımlarla ilgili uygulanacak tüm usul ve esasların, ayrıca bu konu ile ilgili olarak da yapılacak ücretlendirmelerin belirlenmesi hakkındaki yazısı,

 

-Fen İşleri Müdürlüğünün Zonguldak İli Merkez İlçesi Yayla Mahallesi Fener mevkiinde sokak sağlıklaştırması ve çevre düzenlemesi yapım işleri için İller Bankasından 4.000.000,00.-TL. şartlı hibe ve 6.000.000,00.-TL.kredi alınması ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da iş ve işlemlerin yürütümü için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki yazısı.

 

-Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün kullanılmakta olan kartlı sayaçlarla ilgili olarak firmalarla yapılan sözleşme gereği servis hizmetlerine yönelik hükümlerin yerine getirilmemesi ve bu husustaki abone mağduriyetlerinin giderilmesi talebi hakkındaki yazısı.

 

-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin Yönetmelikte B4 grubunda yer alan Belediye kadrolarında yapılacak olan boş ve dolu kadro derece değişikliklerine ait II ve III sayılı cetvellerin görüşülmesi hakkındaki yazısı.

 

-İl Merkezinde faaliyet gösteren S Plakalı ticari araç sahiplerinden 2020 – 2021 yıllarına ait çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesi ücretlerinin alınmaması ile ilgili olarak yapılan talebin görüşülmesi hakkındaki yazısı.

 

-Özel Kalem Müdürlüğünün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ait proje bütçesi 180.000.-TL. artış göstereceğinden; 180.000.-TL. tutarında hibenin alınması ve bu hususla ilgili tüm işlemlerin yürütülmesi ve sözleşmelerin imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan'a yetki verilmesi hakkındaki yazısı.

 

Oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni verdiği iki Önergede oy birliğiyle ligili komidyominlara havale edildi.

 

Meclisin ikinci birleşimi 5 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum