EREĞLİ'DE KADIN KOOPERATİFİ KURULUYOR

EREĞLİ’DE KADIN KOOPERATİFİ KURULUYOR

EREĞLİ'DE KADIN KOOPERATİFİ KURULUYOR
14 Ocak 2020 - 00:00
Kadınlara istihdam kapısı açmak, kadın üreticileri bir araya getirmek, pazarlama yöntemlerini geliştirmek ve yöresel ürünlerin marka haline gelmesini sağlamak amacıyla Kdz. Ereğli Belediyesi’nin desteğiyle kadın kooperatifi kuruluyor.

 

Kooperatifin kuruluşu için süreç başladı, kooperatif binası hazırlandı. Üretim için ön hazırlıklar sürüyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kooperatifle ilgili ilk açıklamayı, Ocak ayı Meclis Toplantısı’ndaki gündem dışı konuşması sırasında yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı Meclis Toplantısı’nda gündem dışı yaptığı konuşmada, belediyenin desteğiyle bir kadın kooperatifi kurulduğunu açıkladı. Kooperatif, kadınlara istihdam imkanı yaratmayı, kadın üreticileri bir araya getirerek güç birliği yapmalarını, pazarlama ortamı oluşturmayı, şehirde yetişen ürünlerin marka haline getirilmesini hedefliyor.

Kooperatifin kuruluşu için gerekli başvuru süreci başlatıldı. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Kooperatif binası hazırlandı, üretim için ön hazırlıklara başlandı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir Kadın Kooperatifi kuruluyor. Kadınlar bu kooperatif bünyesinde üretim yapacaklar.  Kooperatifin bütün hazırlıkları yapıldı, çalışmalar tamamlanmak üzere. Bütün köylerde ve şehirde üretim yapan kadınları bir araya getireceğiz. Şimdiden ön üretim çalışmaları yapmaya başladılar. Orasının para kazanmak isteyen, evine ekmek götürmek isteyen kadınlara büyük bir istihdam kapısı olacağına inanıyorum. Yönetim Kurulu’na giren ve bu arkadaşlarımıza yardım eden herkesin büyük inancı bu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum