COŞKUN: "2020 YILI ESNAF İÇİN KAYIP BİR YILDI"

COŞKUN: “2020 YILI ESNAF İÇİN KAYIP BİR YILDI”

COŞKUN: "2020 YILI ESNAF İÇİN KAYIP BİR YILDI"
14 Ocak 2020 - 00:00
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, 2020 yılının esnaf açısından kayıp bir yıl olduğunu söyledi. 

Özellikle pandemiden dolayı genelge ile kapanan işyerlerinin büyük zorluk içinde bulunduğunu belirten Coşkun, Bağ-kur, kira, elektrik ve su ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından karşılamasını beklediklerini kaydetti. 



"2021’DEN UMUTLU OLMAK İSTİYORUZ"



Coşkun, taleplerini şöyle sıraladı:

 “2020 yılı esnafı için kayıp bir yıldı. Özellikle pandemiden kaynaklanan kapanan işyerlerimiz sonradan açıldı; ama sınırlı olarak açıldı ve tabi ki hiç açılmayan işyerlerimiz de var. Bu konuda ildeki tüm sıkıntılarımızı genel başkanımıza aktarıyoruz. Genel başkanımız hepsini Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza aktarıyor. Şu ana kadar çözebildiklerimizi çözdük, çözemediklerimizle ilgili çalışmalarımız ise devam ediyor.

Biz destek paketi istedik, destek paketimizin içinde 25 bin lira bir kredi talebimiz vardı, 10 bin lirası gibi olmak şartı ile 15 bin lirası ise altı ay ödemesiz faizsiz bir kredi talebimiz vardı. Tabi destek paketi açıklandı ama tüm esnafı kapsamadı.

Özellikle genelge ile kapanan işyerlerimizin BAĞ KUR, kira, elektrik ve su ödemelerinin bir kısmını devletin karşılamasını bekliyorduk. Bu konuda çalışmalarımız elbette ki devam ediyor ve biz umutluyuz.

2021 yılının 2020’yi hem telafi edecek bir yıl hem de daha refah olacak bir yıl olarak görmek istiyoruz. Biz umutluyuz umudumuzu hiçbir zaman kesmiyoruz. Sorunları yukarılara iletiyoruz, çözme aşamasında da çözeceğiz diye düşünüyoruz. Taleplerimiz var ve taleplerimize sıcak bakılıyor. Bu konuda hükümetin yardımcı olacağını inanıyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle bu konuda bize destek veren tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. 2021 yılından umutluyuz ve umutlu olmak istiyoruz." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum