Enflasyon Açıklaması.. Nisan'da %50

Enflasyon Açıklaması.. Nisan'da %50

Enflasyon Açıklaması.. Nisan'da %50
03 Şubat 2022 - 10:42

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önemli açıklamalarda bulundu. Nebati, "Enflasyonda Nisan'da yüzde 50'nin altında zirveyi göreceğimizi tahmin ediyoruz. TL'de bundan sonra değer kaybı beklemiyoruz. Büyüme yüzde 5 civarında olacak." dedi.
 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, uygulamaya koydukları ekonomi politikasından geri dönüş olmayacağını, faiz artırımı olmayacağını söyledi.

Japonya'da yayınlanan Nikkei Asia'ya konuşan Nebati, Türkiye'de enflasyonun Nisan ayında yüzde 50'ye ulaşmadan tepe yapmasını ve Türk Lirası'nın bu yıl istikrar kazanmasını beklediğini de ifade etti.
 

"Enflasyonda yüzde 50 seviyesini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam" diye konuşan Nebati, "Ocak ayında yüksek enflasyon bekliyoruz ve enflasyon bu yüksek seviyeyi bir süre için devam ettirecek. Yaz aylarında toparlanma göstermeye başlayacak ve Aralık ayında baz etkisiyle radikal şekilde düşecek" dedi.
 

'DÖVİZE ÖNEMLİ BİR MÜDAHALE OLMADI

Demecinde, Türk Lirası'na ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Nebati, "Lira geçen yıl değerini yüzde 45 civarında kaybetti, lirada daha fazla negatif gelişme beklemiyoruz. Lirada daha fazla değer kaybı beklemiyoruz. Atandığım dönemdeki döviz kuru ile bu yılın sonundaki döviz kuru arasında dengesizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "19 Aralık'tan bu yana dövize önemli müdahale olmadı. Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı yeni mevduat planına 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi. 2023 Haziran seçimlerine karan tek haneli enflasyona sahip olacağız."


YORUMLAR

  • 0 Yorum