THK 97 Yılını Kutluyor

THK 97 Yılını Kutluyor

THK 97 Yılını Kutluyor
16 Şubat 2022 - 12:54
T.H.K 97.NCİ YILI KUTLAMALARI

97.NCİ YIL KUTLAMASI BASIN BİLDİRGESİ


Türk Hava Kurumu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Arkadaşlarının Türk Ulusuna en değerli armağanı ve emanetidir.

16 Şubat 1925’de Ulu Önderin direktifleriyle Türk Teyyare Cemiyeti kurularak havacılık alanında batıyla yarışmanın bayrağını açmıştır.

Bugün 97 yaşına basan Türk Hava Kurumu Kadirşinas vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 97 yıldan beri Atatürk’ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştirmek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretmek üzere kurulmuş ve 97 yıldır  binlerce pilot, paraşütçü, planörcü, yamaç paraşütçü yetiştirmiş 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır.

           Havacılık sektöründeki hızlı gelişmeler nedeniyle pilot açığını kapatmak üzere pilot kursları açmaktadır. Şu anda THY pilotlarının önemli bir bölümü THK tarafından yetiştirilmektedir. Ankara/Etimesgut, İzmir/Selçuk, Eskişehir/İnönü, Antalya/Karain, Erzincan bölgelerindeki uçuş okulları ile havacılık eğitim merkezleri ülke çapına yayılmaktadır.
 
   Türk Hava Kurumu (THK) halktan aldığını halka vermektedir. Elde ettiği gelirleri, tamamen havacılık eğitim ve faaliyetlerinde kullanmaktadır. Bu gelirler Türk gençliğine eğitim, teçhizat olarak geri dönmektedir. Kurum, bütün imkan ve kabiliyetini havacılığın gelişmesi ve yaygınlaşması için kullanmaktadır.
Türk Hava Kurumu’nu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur.

Atamızın bizlere mirası Türk Hava Kurumu Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır.

   THK ZONGULDAK ŞUBE
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI


Not:    16.02.2022 Çarşamba günü saat 11:30’da Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulacaktır.






YORUMLAR

  • 0 Yorum