"Yasalar Önünde Takipçisi Olacağım"

"Yasalar Önünde Takipçisi Olacağım"

"Yasalar Önünde Takipçisi Olacağım"
15 Şubat 2022 - 12:39

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın sahibi Özsüt'ün ihalesine giren iş insanı Özkan Çakat, bugün yapılan Özsüt ihalesinde kameralar önünde kendisine agresif bir tavır takınan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın tutumuna anlam veremediğini belirterek, "Sayın Ali Bektaş'ın imzasıyla Kozlu Belediyesi'nin ilana çıktığı ihaleye girdik diye ise bu tavır bu Sayın Bektaş'ı bağlar. Kimse yasalardan üstün değil" dedi. 
 

Yerel televizyondan canlı yayınlanan ihalede Kamu İhale Kurumu'ndan dönecek maddeler olduğuna vurgu yapan Çakar, "İhale sanki Kozlu Belediyesinin çıkarlarını değil de Sayın Hamdi Uçar'ın menfaatlerini korumak için hazırlanmış. Şartnamede Özsüt'te çalışan personelin özlük haklarını korumak ve aynı personelle çalışmak gibi gayri yasal bir madde var. Avukatım aracılığıyla yasalar önünde takipçisi sonuna kadar olacağım" dedi. 
 

Özkan Çakat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
"Dün yapılan ihalede yaşananlar canlı yayında herkesin gözü önünde cereyan etti. Benim gibi bir çok kişi ihale olacağını yerel basından öğrendi. Cuma gününe kadar farklı gerekçelerle ihale şartnamesi verilmeyişi başlı başına bir skandal. Eminim ihale günü ise Sayın Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın üslubu benim gibi bir çok Zonguldaklıyı da rahatsız etmiştir. Kamu menfaatlerini korumakla yükümlü Kozlu Belediyesi ihale şartnamesinin 21'inci maddesinde ulusal marka şartı koyarken, bu firma ile yapılmış bir sözleşme istemiştir. Ancak ihalesini henüz kazanmadığım, kira kontratı olmayan bir işyerinin ulusal bir marka ile sözleşme yapamayacağını herkes bilir. 

Yine sözleşmenin aynı maddesinde halen faaliyette olan ve Sayın AKP Milletvekili Hamdi Uçar'ın işletmeciliğini yaptığı Özsüt'te çalışanların bütün özlük haklarının korunması ve mevcut çalışanların işten çıkarılmayacağına dair taahhütname istenmektedir. Bu madde hiç bir ihale kanunuyla açıklanamaz. Bu şartlarda hiç bir işletmeci bu ihaleye girmek istemez. Yani burada Kozlu Belediyesi'nden çok sayın Hamdi Uçar'ın menfaatleri koruma altına alınmıştır. Sayın Ali Bektaş'ın ihale sırasında bir kaç kez "Biz neyin ne olduğunu biliyoruz" demesi de ihaleye girmeden duyduğu rahatsızlığın bir ifadesidir. Yasal yollardan sonuna kadar hakkımızı arayacağımızın bilmesini isterim" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum